OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ce facem legume?

 Nutrivega este o afacere de familie, care cuprinde 4 generatii:

  • Bunicii nostri, Maria si Ioan, care ne-au lasat mostenire pamantul pe care cultivam

  • Parintii, Aura si Constantin, care au avut curajul si initiativa sa investeasca intr-una dintre cele mai sarace, izolate si virgine zone din Romania

  • Copiii cei 2, Oana si Tudor, impreuna cu jumatatile lor, George si Adina, deci 4, care si-au dorit un proiect al lor (la care sa (lucreze cu pasiune pe langa job) pe care sa il puna in miscare cu pasiune si valori si principii sanatoase.

  • Si primul nepot, Rares, pentru care am cultivat legume pentru prima data.

Cu totii ne-am dorit sa facem ceva pentru satul bunicilor, unde am copilarit, si care e pe cale de disparitie. In acelasi timp, venirea unui bebelus in familia noastra ne-a facut sa constientizam acut cat de complicat este sa pui pe masa alimente care nu iti pun sanatatea in pericol. Pe langa aceste aspecte legate de viata de familie, in spatele motrivatiei noastre  se afla in dorinta puternica de a oferi societatii  iubire fata de gustul sanatos  si vin in sprijinul/mentinerea sanatatii unei populatii care are din ce in ce mai multa nevoie. Doua lucruri esentiale stau, asadar, la baza acestui business: responsabilitatea fata de sanatatea oamenilor si a  familiei noastre si  responsabilitatea fata de satul copilariei noastre.

 1. Responsabilitatea fata de satul copilariei noastre

Ferma Nutrivega este singura investitie privata din Avramesti.

Afacerea noastra valorifica cea mai pretioasa resursa a locului – solul curat, pe care nu au fost aplicate substante chimice.

In firma noastra este asociata o familie care locuieste in sat si care se ocupa cu lucrarile agricole. Acest proiect i-a oferit posibilitatea de a-si aduce inapoi acasa copiii plecati sa munceasca in Bacau si care acum lucreaza alaturi de parintii lor in satul de unde cei mai muti tineri au plecat.

 2. Responsabilitatea fata de sanatatea familiei noastre

Cand am inceput diversificarea alimentatiei lui Rares, am descoperit cat de greu este sa ii punem in farfurie alimente fara substante chimice, hormoni sau antibiotice. Simultan, am realizat ce mancam si noi, la randul nostru.

Ca noi, sunt multe alte familii si copii, care au dreptul la hrana curata si la informatii despre ce mananca.

Prin proiectul fermei Nutrivega ne dorim sa le oferim legume naturale, care isi pastreaza gustul si calitatile nutritive.