Ferma noastra

Legumele noastre cresc fara graba, departe de lume. Oamenii inca traiesc aici la fel ca acum 50 de ani, iar natura ne ofera din belsug tot ce avem nevoie pentru a face agricultura sustenabila:

Pamant:
Cele 4 hectare de pamant pe care cultivam se intind pe o coasta de deal, pe locul unde bunicii nostri au avut din-totdeauna o vie. La vale ferma este marginita de drumul care intra in sat, iar in deal de o stana si o padurice de alun.

Pamantul nu a fost niciodata in explotarea CAP si nici lucrat intensiv in vreun fel. Studiul pedologic pe care l-am derulat in februarie anul acesta a scos la iveala unul dintre cele mai curate soluri din Romania.

Apa:
Am ales acest loc pentru ca in deal, de sub padurea de alun izvoraste un parau. Avem iazul nostru, cu apa curata de izvor, de unde asiguram irigarea necesara pentru intreaga suprafata pe care cultivam

Hrana:
Nu departe de ferma, este “depozitul” de ingrasamant natural al satului. Toti locuitorii aduc aici gunoiul de grajd – un fertilizator natural foarte hranitor si un element nutritiv esential, care previne saracirea solului.

Suntem constienti de valoarea acestor resurse si le folosim in mod responsabil, cu respect pentru viitorul satului si al fermei noastre.

Sezon 2015
Izvor Nutrivega Avramesti
Ingrasamant natural - Nutrivega